Struggle met biseksualiteit

Lina (16 jr)

Al een tijdje heb ik zitten worstelen met mijn seksualiteit. Het heeft even geduurd voordat ik eindelijk mezelf liet accepteren zoals ik ben. Tijdens de lockdown, ergens pas in 2020 liet ik het mezelf toe het te accepteren. Sinds al het corona-gebeuren, ben ik steeds meer mezelf gaan zijn. Nog steeds ben ik natuurlijk onzeker, maar steeds kom ik weer ietsje meer bij mezelf en dat heeft gewoon tijd nodig. Dit is hoe ik erachter kwam dat ik biseksueel ben.

Een ding is dus zeker, ik kwam er niet gelijk achter. Het heeft jaren geduurd. Voor mij waren het gewoon verschillende dingen bij elkaar, die eigenlijk een teken waren.

Om te beginnen met bijvoorbeeld dat ik altijd het vrouwelijk lichaam veel mooier heb gevonden dan van mannen. Het maakt mijn niet uit of je een six-pack hebt, ik keek veel liever naar vrouwen op bijvoorbeeld het strand.  Daarnaast keek ik veel naar shortfilms op YouTube over lesbiennes etc. Daarvan kon ik er wel vier achterelkaar kijken. Ook zocht ik altijd tests op het internet op. ‘’ Ben ik gay?’’ ‘’ Ben ik bi?’’. Ik bewonderde sommige vriendinnen op een vreemde manier en ik vond het leuk als ze bij me op schoot kwamen zitten en of andersom. Zelfs toen ik nog kleiner was, speelde ik bijvoorbeeld MovieStarPlanet en dan vond ik het soms leuk om een jongen te spelen zodat ik met meisjes kon praten. Zelfs toen ik nog jonger was, zo rond 9/10, hield ik mijn kinderfeestje in een zwembad. Met mijn vrienden zat ik in het golfslagbad en daar zaten twee meiden elkaar heftig te zoenen. Mijn vrienden vonden dat allemaal vies en trokken vieze gezichten. Ik daarentegen, vond het helemaal niet vies. Het gaf me zelfs een fijn gevoel vanbinnen, het maakte me blij. Desondanks het gevoel dat het me gaf, deed ik alsof ik het ook vies vond, omdat ik niet wilde dat mijn vrienden me raar zouden vinden.

En dit schooljaar heb ik het eindelijk kunnen accepteren en toch eigenlijk ook wel een beetje door TikTok, wat een lang verhaal is. Dat heeft met het algoritme te maken, waardoor ik alleen maar lgbtq+ filmpjes voorbij zie komen.

Al deze dingen samen waren eigenlijk gewoon hints, die ik pas later door begon te krijgen en gelukkig heb ik het omarmd, wat ik dus eerst niet deed. Als je ook zit te stugglen met je seksuele geaardheid, kan ik je er niet mee helpen. Ik kan alleen vertellen dat het tijd nodig heeft en je niet per se jezelf een label hoeft te geven. Iedereen ervaart het anders. Daarnaast hoef je mij in ieder geval niet te vragen hoe je uit de kast komt, want zelf zie ik nog alleen maar kleren om me heen hangen. Wel ben ik alleen nog maar uit de kast voor wat goede vrienden, mijn vader en mijn zusje.

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.