Jongerenadviseurs

Welkom op de pagina van de jongerenadviseurs. Wij helpen bij het maken van de jongereninformatie voor JouwGGD.nl.

Wie zijn wij?

De jongerenadviseurs zijn tussen de 13 en 19 jaar oud en komen uit het hele land. De groep proberen we altijd zo gevarieerd mogelijk te laten zijn, zodat we vanuit verschillende hoeken blijven kijken naar de onderwerpen. De jongerenadviseurs onderzoeken, onder begeleiding van OneTwentyOne, wat jongeren willen weten over een bepaald onderwerp, welke vragen ze hebben en waar ze meer over zouden willen lezen.

Hoe doen we dit?

Op JouwGGD vind je handige informatie, tips en adviezen over dingen die jou en ons bezighouden, zoals gewicht, seks, relaties, vrienden, groepsdruk, alcohol en drugs. Wij als jongerenadviseurs kunnen zelf onderwerpen inbrengen die we interessant vinden, praten er met leeftijdsgenoten over, verzamelen informatie en laten dat controleren door deskundigen. Ook geven we feedback op artikelen die volgens ons niet meer compleet zijn. Zo zorgen wij voor betrouwbare onderwerpen over gezondheid en opgroeien die jongeren écht interessant vinden.

Wat is er leuk aan?

Als jongerenadviseur heb je de belangrijke en leuke taak om JouwGGD te adviseren hoe zij op een relevante en betrouwbare manier informatie over gezondheid maken voor jouw leeftijdsgenoten. Op deze manier blijft JouwGGD actueel voor zoveel mogelijk jongeren in Nederland. Ook ontmoet je jongeren uit het hele land en denk je samen na over onderwerpen die over jouw (mentale) gezondheid gaan.

Hoeveel tijd kost het ongeveer?

We hebben elke maand (behalve in de zomervakantie) een online vergadering waarin we elkaar spreken over onderwerpen die je gaat onderzoeken. Het kost je per periode van 3 maanden ongeveer 6 tot 8 uur (dat is inclusief de vergaderingen). Je krijgt een vergoeding voor de uren die je maakt.

Wil jij ook jongerenadviseur worden? Geef je op via het aanmeldformulier.

Mare, 15 jaar
”Je leert om echt goed onderzoek te doen.”

Mees, 17 jaar
“Publieke gezondheid is actueler dan ooit”

Mirthe, 17 jaar
“Het is heel erg leuk en nuttig om te doen aangezien je er andere jongeren mee helpt. Het is leerzaam voor jezelf en je eigen ontwikkeling en je hebt allemaal leuke gesprekken die je normaal gesproken niet zou hebben.”

Word ook jongerenadviseur
* verplicht veld