Online hulpmodules en testen: doe het zelf!

Wil je zelf alvast aan de slag met je eigen gezondheid?

Hieronder vind je de directe links naar een aantal zelftests of zelfhulpmodules.

In de zelfhulpmodules leer je meer over het onderwerp en krijg je tips die speciaal voor jou van toepassing zijn en je kunnen helpen. Bij de zelftests kan je bijvoorbeeld uitrekenen hoe lang je wordt, of hoeveel calorieën je ongeveer nodig hebt. De modules zijn gratis en helemaal privé.

Zelfhulpmodule somberheid.

Iedereen is wel eens somber. Dit is normaal en komt veel voor. In iedere schoolklas zitten wel een paar kinderen die somber zijn, misschien zitten er dus in jouw klas ook wel meer kinderen die zich voelen zoals jij. Niemand praat er graag over, dus je komt er moeilijk achter. Maar je bent dus niet de enige! Somberheid gaat meestal vanzelf over, maar soms is het verstandig om er actief mee aan de slag te gaan. Deze module helpt je om met je somberheid om te gaan.

Zelfhulpmodule eenzaamheid.

Voel je je weleens eenzaam en wil je hier iets aan doen? In dit programma ga je aan de slag met het doorbreken van jouw gevoelens van eenzaamheid. Het kan zijn dat je weinig mensen om je heen hebt, maar het kan ook zijn dat je je eenzaam voelt ondanks dat je vrienden om je heen hebt. Beide vormen van eenzaamheid komen in het programma aan bod. Klik hier om te beginnen!

Zelfhulpmodule zelfbeeld.

Je zelfbeeld is het beeld dat jij van jezelf hebt en heeft veel invloed op je zelfvertrouwen. Denk of praat je vaak negatief over jezelf? Of ben je vaak onzeker? Dan is het misschien goed om je eigen zelfbeeld eens te onderzoeken: waar komt het vandaan? En hoe kan ik positiever over mezelf denken? Klik hier om te beginnen!

Zelfhulpmodule over ADHD

In deze module van het UMCG kan je meer leren over ADHD. Welke vormen zijn er? Komt het vaker voor dan vroeger? En wat kan je doen als je denkt dat je ADHD hebt?

Test: heb ik een dip of een depressie?

Op de website van Grip op je Dip kan je een zelftest depressie doen. Deze zelftest depressie kan je helpen bij het inschatten van de ernst van je dip. Maar weet wel dat deze test geen diagnose geeft. Dat kan alleen je huisarts doen.

Reken uit: Hoe groot word ik?

Op de website van het TNO kan je uitrekenen hoe groot je wordt. Hiervoor heb je de lengte van jezelf en je ouders nodig! Klik hier om het te berekenen.

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd