Verkering

Anna (16 jr)

Iedereen is wel eens verliefd geweest. Verliefd zijn is heel leuk maar kan ook moeilijk en pijnlijk zijn. Voor iedereen is verliefd zijn anders, de een wil 24/7 bij elkaar zijn en de ander wil vrijheid. Ik ben iemand die mijn vrijheid nodig heeft.

Ik heb een tijdje een relatie gehad met een jongen die 24/7 bij mij wilde zijn. In het begin vond ik dat niet erg maar hij werd ook jaloers als ik op een feestje was waar hij niet was, dat hij daar jaloers om werd snapte ik wel maar hij werd zelfs jaloers als ik met mijn vriendinnen naar de stad ging. En daar werd ik boos om en toen kregen we ruzie.

Een beetje jaloers is oké maar te veel is niet meer leuk. Op die momenten vond ik verliefd zijn helemaal niks.

Ik vind vertrouwen een van de belangrijkste dingen in welke relatie dan ook, in een liefdesrelatie maar ook in vriendschappen. En hij vertrouwde mij niet ook al zei hij steeds van wel. Ik was er klaar mee dus ik ging het gesprek een en zei “als jij mij niet gaat vertrouwen dan hoeft het voor mij niet meer”. Hij zei dat hij ging veranderen en ik geloofde hem.

Even deed hij ook alsof hij mij vertrouwde maar als ik iets met vrienden ging. Doen of als ik even niet reageerde werd hij boos. Mensen zeiden “hoezo maak je het gewoon niet uit, want dit is geen gezonde relatie. ”Ik wist dat het geen gezonde relatie was maar ik vond hem wel leuk.

En op dat moment maakte hij het uit omdat hij geen gevoelens meer voor mij had. Ik was er kapot van ik had nog nooit eerder liefdesverdriet gehad en wist dus niet dat het zo veel pijn deed. Maar na een week ging het beter, ik vond hem nog steeds leuk en het deed nog steeds pijn. Maar mijn vrienden namen me mee voor afleiding, en op dat moment belde hij of ik wilde praten. Die avond nog gingen we praten en vroeg hij om het nog een keer te proberen. En ik zei “ja” Daarna ging het goed.

En een paar maanden later kwam er een roddel over dat ik met een andere jongen iets gedaan had, ik maakte me niet druk want ik wist dat dat niet waar was. Maar mijn vriendje/ex geloofde mij niet, hij geloofde de roddels.

Toen ging ik nadenken en bedacht ik me ik wil geen relatie met iemand die mij niet vertrouwd of geloofd, dus ik maakte het uit. Dat deed pijn maar achteraf gezien wel een goede keuze. Daarna voelde ik me beter, ik doe meer wat ik zelf wil en laat andere zeggen wat ik moet doen. Dus ik wil zeggen “soms moet je iemand loslaten om jezelf weer terug te vinden”

En soms doet iets heel erg pijn maar uiteindelijk komt het allemaal goed.

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.