Contact GGD Hollands Midden

In Hollands Midden maken de jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen van de GGD deel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Zij werken samen in een team.

Hulp nodig?

Jij kiest hoe je met ons in contact wilt komen. Dit kan anoniem. Maak gebruik van de JouwGGD-chat. Dat kan zowel hier als op de forumwebsite Hoezitdat.info. Je kunt ook bellen.

Als je nú hulp nodig hebt, is er 24 uur per dag iemand bereikbaar.

Forum voor jongeren

Voor jongeren heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin in de regio Hollands Midden de forumwebsite Hoezitdat.info gemaakt. Hier kun je in gesprek met andere jongeren. Je kunt er je vraag stellen en de meningen en ervaringen van andere jongeren lezen.

Als je wilt, kun je ook via de website je vraag aan een professional stellen. Dat kan volledig anoniem via de chat. Een jeugdarts of jeugdverpleegkundige luistert, beantwoordt vragen en helpt je om een oplossing voor eventuele problemen te bedenken. Zoek je hulp in de buurt? Kies dan jouw gemeente en lees waar je voor informatie, hulp en advies terecht kunt.

Hoezitdat.info is ook te volgen op Instagram.com/Hoezitdat.info.

Cursussen

Bij hulp in de buurt op de forumwebsite Hoezitdat.info vind je ook het aanbod van cursussen bij jou in buurt. Bijvoorbeeld omdat je graag je oppasdiploma wilt halen.

Gezondheidstest op school

In de onder- en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs is er een contactmoment met de jeugdgezondheidszorg. Je krijgt een check-up aan de hand van een vragenlijst. Wil je hier mee over weten? Ga naar de pagina Gezondheidstest op school.

Soa-test

Maak je je zorgen of je een soa (seksueel overdraagbare aandoening) hebt? Voor een persoonlijk gesprek en een soa-test kun je gratis terecht bij het jongerenspreekuur van Sense in Leiden. Ook kun je een afspraak maken voor het soa-spreekuur bij de GGD in Leiden of in Gouda.

Vaccinaties

Voor vragen over je oproep voor een vaccinatie kun je contact opnemen de jeugdgezondheidszorg van de GGD Hollands Midden. Dat kan via school of via telefoonnummer 088 – 254 2384 (kies 1).

HPV

Heb je een oproep gekregen voor de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker? Dan mag je op een andere dag, tijd of plek komen als je écht niet kunt op jouw tijd. Je hoeft hiervoor niet te bellen. Bekijk het oproepschema op de website van de GGD Hollands Midden waar en wanneer je dan terecht kunt.

Meningokokken

In het jaar dat je 14 wordt krijg je een oproep voor een vaccinatie tegen de meningokokkenziekte. Op de website van het RIVM vind je meer informatie over de meningokokken-vaccinatie.

Vaccinatie (in)halen

Wil je een vaccinatie (in)halen, dan kun je daarvoor een afspraak maken via telefoonnummer 088 – 254 2384 (kies 1). Je kunt ook mailen naar jgzrvp@ggdhm.nl. Als je ouder bent dan 18 jaar dan kun je naar je huisarts.

Twijfel over vaccineren

Twijfel je over vaccineren? Stel dan je vraag via de chat op deze website of de chat op forumwebsite Hoezitdat.info. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige kan je alles uitleggen. Zo kun je een keuze maken.

JeugdMatch

Misschien heb je gehoord over JeugdMatch en wil je weten wat dat voor jou betekent. Lees dan meer op de aparte pagina over JeugdMatch.

Meer weten?

Kijk op de jongerenpagina van de GGD Hollands-Midden.

 

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio