Bewegen en sporten

Het is belangrijk om elke dag te bewegen. En dat hoeft niet altijd een zware work-out op de sportschool te zijn. Juist wandelen, traplopen en fietsen zijn goede manieren om lekker (en makkelijk) te bewegen gedurende de dag.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen is niet alleen goed voor je gewicht, maar ook voor je uithoudingsvermogen, je weerstand, je conditie en de ontwikkeling van je lichaam. Je zit bovendien lekkerder in je vel door allerlei hormonen die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten. En actief bezig zijn is een goede manier om je hoofd leeg te maken!

Motivatie om te bewegen

Het is niet altijd makkelijk om regelmatig te sporten en te bewegen. Zeker in en na deze coronatijd kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Het helpt om samen te sporten. Ga bijvoorbeeld met een vriend of vriendin hardlopen of doe een work-out met familie.

Als je iets doet wat je leuk vindt is het ook makkelijker om het vol te houden. Denk daarom goed na over wat voor soort beweging bij jou past. Hou je van skaten, touwtje springen of vind je het leuk om de hond van de buren uit te laten? Het maakt niets uit. Zolang je maar in beweging bent!

Hoeveel beweging heb je nodig?

De Gezondheidsraad adviseert om elke dag minimaal een uur te bewegen om gezond te blijven. Bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen, skaten en sporten. Of door alledaagse dingen zoals boodschappen doen.Ook is het goed om drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan rennen, springen, voetballen of krachttrainingen.

Op de website Allesoversport.nl vind je hier meer informatie over.

Gezonde voeding

Naast voldoende beweging is het natuurlijk ook belangrijk om gezond te eten. Als je gezond eet en genoeg beweegt zal je merken dat je meer energie hebt. En dat zorgt er weer voor dat je lekkerder in je vel zit!

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.