Gelukkig in de groep

Meestal zijn contacten met anderen leuk en leveren ze je veel plezier op. Soms kan het echter ook stress geven of lastig zijn. In 4 films bespreken we hoe dat komt, en wat je kan doen om meer plezier en minder last van anderen te hebben.

Wat gebeurt er in je brein als je met anderen omgaat?

Kijk deze film over wat er in je brein gebeurt als je contact hebt met anderen.

Je controlecentrum speelt een belangrijke rol. Daarmee kun je kiezen wat je gaat doen met wat je denkt en voelt. Dat is niet altijd makkelijk. Maar gelukkig kun je het wel trainen!

Jij in de groep

De volgende film gaat over groepen. We zijn niet alleen op de wereld en iedereen hoort bij verschillende groepen. Dat is niet altijd eenvoudig en over hoe dat zit gaat de volgende film.     

In de film zeggen ze: Mensen zijn net als muzikanten in een bandje. Het is een uitdaging om samen met de groep mooie muziek te maken en tegelijk te zorgen dat ook jouw ‘geluid’ gehoord wordt. Lukt het jou om ‘je eigen ding te doen’ en tegelijk rekening te houden met anderen?

Wat kan je doen als je ruzie hebt?

Heb jij ook wel eens dat iemand anders hetzelfde meemaakt maar er toch iets heel anders van vindt dan jij? Hierover gaat de volgende film

 

Vaak heb je ruzie omdat je heel anders tegen dezelfde situatie aankijkt. Om daaruit te komen is het belangrijk om niet alleen van jezelf, maar ook de ander te begrijpen.

Hoe kan je omgaan met oordelen van anderen?

Kritiek van anderen geeft veel stress. Hoe moet je daar nu weer mee omgaan? Daarover gaat de volgende film.

Tot slot

Van complimenten worden mensen blij. Een echt compliment gaat over wat iemand doet of kan en waarom jij daar blij mee bent. De film legt uit waarom iedereen daar zo gevoelig voor is. Het is dus leuk een echt compliment te krijgen én te geven.

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.