Drugs combineren

Je kunt natuurlijk sowieso beter geen drugs gebruiken. Zeker niet als je nog jong bent. Maar ook nog verschillende soorten drugs met elkaar combineren? Dat kan gevaarlijk zijn. Zeker als je niet goed weet wat je doet.

Wat is drugs combineren?

Drugs combineren, is verschillende soorten drugs gebruiken op dezelfde avond. Dus ook als je drugs gebruikt én alcohol drinkt. Bijvoorbeeld blowen en een biertje drinken.

Wat gebeurt er als je drugs combineert?

Als je drugs met elkaar combineert weet je van te voren niet wat het effect zal zijn. De ene persoon reageert er anders op dan de andere persoon. Bovendien kan het ook nog per situatie verschillen.

Waar moet je op letten?

Bepaalde combinaties kunnen extra belastend zijn voor je hart en bloedvaten. Andere combinaties kunnen weer leiden tot een grotere kans op hersenschade. Ook kan je psychische reactie anders zijn dan je gewend bent.

Mocht je het willen uitproberen, verdiep je dan van tevoren in deze effecten en waar je op moet letten. Op Drugsinfo.nl vind je hierover meer informatie. Ook op de website van Unity krijg je betrouwbare info.

Vragen over drugs

Heb je vragen over drugs of bepaalde combinaties? Bel dan met de Drugs Infolijn: 0900 1995 (10 cent per minuut). Of kom chatten bij JouwGGD. Anoniem en iedere dag open.

Kijk ook eens bij:

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.