Loverboys

Wil jouw vriendje dat je met anderen seks hebt voor geld? Dreigt hij filmpjes of foto’s van jou op social media te plaatsen als je niet meewerkt? Of als je geen geld geeft?

Als je vriend een loverboy is, schaam jij je misschien of ben je bang. Dat is normaal, maar zorg dat je van hem af komt. Dat lijkt heel erg moeilijk omdat loverboys vaak dreigen en omdat je het gevoel hebt dat je afhankelijk van hem bent. Loverboys dreigen omdat ze weten hoe strafbaar het is wat zij doen. Vergeet niet dat er altijd wegen zijn naar een leven zonder een loverboy. Er zijn bijvoorbeeld plaatsen waar je anoniem naar toe kunt en waar je beschermd wordt.

Praat er met iemand over die je vertrouwt

De eerste stap is: praat met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld met je ouders, je beste vriendin, je mentor of de vertrouwenspersoon op school. Dat lucht enorm op. Zij kunnen je helpen en beschermen.

Ook kun je anoniem praten of chatten met Fier.nl of StopLoverboys.nu.

Hoe kom ik van hem af?

  • Blijf uit de buurt van plaatsen waar hij of zijn vrienden vaak komen.
  • Laat je vriendinnen weten dat het uit is.
  • Zorg voor een nieuw telefoonnummer en wis zijn nummer uit je telefoon.
  • Negeer hem: reageer nergens op en blokkeer hem op social media.
  • Zoek afleiding en probeer weer dingen te doen waar je vroeger blij van werd.

Doe aangifte bij de politie

Wat een loverboy doet is strafbaar. Je kunt dus aangifte doen bij de politie. Maar misschien twijfel je daarover, omdat het voor jou heel dubbel voelt. Praat in ieder geval dan met de politie. Bel met 0900-8844.

Tip: bewaar je simkaart voor de politie, daar staat bewijsmateriaal op.

In levensgevaar? Bel 112!

Ben je in levensgevaar omdat hij je achtervolgt, voor je deur staat, of omdat je geen uitweg meer ziet en heb je direct hulp nodig? Bel dan 112!

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.